^Na górę
  
  
  
Get Adobe Flash player

Licznik odwiedzin

95677
DzisiajDzisiaj118
WczorajWczoraj203
W tym tygodniuW tym tygodniu533
W tym miesiącuW tym miesiącu3620
Od początkuOd początku95677

Jadłospis

                                     Jadłospis 15.07.2019 - 26.07.2019

 

Śniadanie

Obiad I Danie

Obiad II Danie

Podwieczorek

15.07.2019

Poniedziałek

Chleb pszenny z masłem, parówka na ciepło, kalarepka, ogórek, kakao

Zupa jarzynowa z białą kapustą

Risotto z warzywami

( papryka, ogórek kiszony, cukinia, kurczak) herbata z cytryną

Serek śmietankowy z brzoskwinią, woda z cytryną

Alergeny

1,5,6,8

6,7

1,6

6

16.07.2019

Wtorek

Płatki jęczmienne na mleku, chleb z ziarnem z masłem, pasta z soczewicy, szczypiorek rzodkiewka, herbata z cytryną

Zupa neapolitańska z makaronem

Ziemniaki z koperkiem porcja mięsa w sosie groszek z marchewką, kompot wiśniowy

Szarlotka ( wypiek własny), mleko 

Alergeny

1,6

6,7

1,6

1

17.07.2019

Środa

Bułka Veca z masłem, krakowska sucha, ogórek kwaszony, pomidor, kawa inka

Krem z zielonych

warzyw z grzankami

Mix kasz jęczmienna/gryczana, z gulaszem z indyka, mizeria, herbata owocowa

Budyń waniliowy           ( wyrób własny), biszkopty, napar rumiankowy

Alergeny

1,4,5,6,

6,7

1,6,7

1,6

18.07.2019

Czwartek

Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, rzodkiew biała, papryka, herbata roibos      

Żurek z wędliną i ziemniakami

Naleśniki z dżemem z polewą śmietankową  napar ziołowy

Kanapka warzywna, herbata z róży

Alergeny

1,2,6

6,7

1,2,6

1,

19.07.2019

Piątek

Bułka z masłem, jajko gotowane, sałata, szczypiorek, pomidor, kakao    

Zupa ogórkowa z ryżem

Ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , herbata z cytryną

Jogurt bananowo truskawkowy, chrupki kukurydziane

Alergeny

1,2,6

7

1,2,3,6

6

 

 

 Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach 1-Zboża zawierające gluten,  2-Jaja i produkty pochodne, 3-Ryby i produkty pochodne, 4-Orzechy(arachidowe, włoskie laskowe i pochodne), 5-Soja i produkty pochodne,6-Mleko i produkty pochodne 7- Seler i produkty pochodne, 8-Gorczyca i produkty pochodne.

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie,

Porcja gotowego produktu do spożycia na 1 dziecko.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna – 250ml Pieczywo: 60 g; masło – 4 g ; wędliny, sery, pasty – 30-35g ; warzywa 20-25g; napój do śniadania 250 ml

OBIAD: Zupa – 250 ml ; Ziemniaki, kasza, ryż, – 130 g; kotlet, filet, ryba – 60g ; risotto/ makaron z dodatkami – 220g ; pulpety , mięsa w sosie – 60g/50ml;  surówki/ warzywa na parze – 60g;  napój do obiadu – 250 ml

PODWIECZOREK: jogurt, koktajl, kisiel, budyń – 150 ml; ciasto – 1 kawałek; hot-dog – 100g; chałka/rogal/pieczywo -60g; masło -4 g; dodatek owocowy – 10 g

 

Śniadanie

Obiad I Danie

Obiad II Danie

Podwieczorek

22.07.2019

Poniedziałek

Chleb swojak z masłem, polędwica drobiowa, pomidor ,szczypiorek  kawa inka

Zupa jarzynowa z brukselką

Kasza bulgur z gulaszem wołowym, kapusta kwaszona z marchewką i jabłkiem z oliwą, kompot truskawkowy

Kisiel Kubusiowy, biszkopty

Alergeny

1,4,5,6,8

6,7

1,6

1

23.07.2019

Wtorek

Zupa mleczna z makaronem, chleb z ziarnem z masłem, pasta z makreli, ogórek kwaszony, herbata z cytryną 

Zupa krem z białych warzyw z grzankami

Puree ziemniaczane, pałki z kurczaka, marchewka z selerem i jabłkiem, napar malinowy

Wafel ryżowy z dżemem, sok

Alergeny

1,3,6

6,7

1,2,6

1,2,6

24.07.2019

Środa

Chleb mieszany pszenno-żytni z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, papryka, kakao

Zupa fasolowa z kiełbasą

Makaron z białym serem w polewie jogurtowo-truskawkowej , napar miętowy

Pizzerinki  z serem ( wyrób własny)

Alergeny

1,2,6

7

1,2,6

1,2,6

25.07.2019

Czwartek

Płatki kukurydziane na mleku, chleb żytni z masłem, twarożek śmietankowy, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata owocowa

Krupnik z kaszą jęczmienną  

Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlet mielony z soczewicą, mizeria, kompot wiśniowy

Jabłko zapiekane z cynamonem, chrupki kukurydziane

Alergeny

1,6

1,6,7

1, 2,6

 

26.07.2019

Piątek

 

Bułka Veca z masłem, powidła, kalarepka, rzodkiew, kawa inka

Zupa botwinkowa

Ryż carry, pulpety rybne w sosie, surówka colesław, herbata owocowa

Koktajl bananowo jagodowy, podpłomyki

Alergeny

1,6

6,7

1,2,3,6

6

 

 

Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach 1-Zboża zawierające gluten,  2-Jaja i produkty pochodne, 3-Ryby i produkty pochodne, 4-Orzechy(arachidowe, włoskie laskowe i pochodne), 5-Soja i produkty pochodne,6-Mleko i produkty pochodne 7- Seler i produkty pochodne, 8-Gorczyca i produkty pochodne.

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie,

Porcja na 1 dziecko

ŚNIADANIE: Zupa mleczna – 250ml Pieczywo: 60 g; masło – 4 g ; wędliny, sery, pasty – 30-35g ; warzywa 20-25g; jajko – 1 szt. ; napój do śniadania 250 ml

OBIAD: Zupa – 250 ml ; Ziemniaki, kasza, ryż – 130 g; kotlet, filet, ryba  – 60g risotto/makaron z dodatkami – 220g ; pulpety , mięsa w sosie – 60g/50ml;  surówki/ warzywa na parze – 60g; pierogi – 4 szt.;  napój do obiadu – 250 ml     PODWIECZOREK: jogurt, koktajl, kisiel, budyń – 150 ml; ciasto/muffinka – 1 kawałek/1 sztuka; hot-dog – 100g; chałka/rogal/pieczywo -60g; masło -4 g; dodatek owocowy – 10 g; talerz owoców – 150g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzegamy sobie prawo zmian w jadłospisie. Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach:

1-Zboża zawierające gluten,  2-Jaja i produkty pochodne, 3-Ryby i produkty pochodne, 4-Orzechy(arachidowe, włoskie laskowe i pochodne), 5-Soja i produkty pochodne,6-Mleko i produkty pochodne 7- Seler i produkty pochodne, 8-Gorczyca i produkty pochodne.

 

Copyright © 2015. Przedszkole Samorządowe w Kobierzycach