^Na górę
  
  
  
Get Adobe Flash player

Licznik odwiedzin

86864
DzisiajDzisiaj28
WczorajWczoraj116
W tym tygodniuW tym tygodniu868
W tym miesiącuW tym miesiącu2238
Od początkuOd początku86864

Jadłospis

                                     Jadłospis 13.05.2019 - 24.05 .2019

 

 

Śniadanie

Obiad I Danie

Obiad II Danie

Podwieczorek

13.05.2019

Poniedziałek

Chleb mieszany żytni -swojak z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, sałata, kakao

 Zupa jarzynowa z fasolką szparagową

Mix kasz (gryczana z jęczmienną), gulasz wieprzowy z warzywami, ogórek kiszony

Kompot owocowy           

Kisiel multiwitamina z kawałkami jabłek, chrupki kukurydziane

Alergeny

1,5,6,8

6,7

1,7

1,

14.05.2019

Wtorek

Kasza manna na mleku, chleb z ziarnem z masłem, pasta z soczewicy z marchewką, ogórek zielony herbata z cytryną      

Zupa pomidorowa z ryżem 

Ziemniaki z koperkiem, kotlet z mięsa drobiowego, buraczki z cebulą, napar malinowy

Serek śmietankowy z truskawkami, lemoniada pomarańczowa

Alergeny

1,6

6,7

1,2,6

6

15.05.2019

Środa

Chleb  pszenny z masłem, kiełbasa sucha, ogórek kiszony, herbata z róży

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Spaghetti z sosem bolońskim z warzywami

Bułka z masłem, kawałki banana, kakao

Alergeny

1,5,6,8

6,7

1,2,6

1,2,6

16.05.2019

Czwartek

Płatki orkiszowe na mleku, bułka veca z masłem, pasta jajeczna z avocado, sałata, papryka, napar owocowy

Zupa ogórkowa z makaronem

Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym, napar malinowy

Muffinka szpinakowa ( wypiek własny) lemoniada cytrynowa

Alergeny

1,2,6

6,7

1,2,6

1,2,6

17.05.2019

Piątek

Rogal z masłem, powidła, kalarepka, kawa mleczna

Zupa krem z buraczków 

Purée ziemniaczane, pulpety rybne w sosie koperkowym surówka z kapusty czerwonej z marchewką i oliwą, kompot truskawkowy

Mus jabłkowo-gruszkowy, biszkopty

Alergeny

1,6

6,7

1,2,3,6

1,2,6

 

 

Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach 1-Zboża zawierające gluten,  2-Jaja i produkty pochodne, 3-Ryby i produkty pochodne, 4-Orzechy(arachidowe, włoskie laskowe i pochodne), 5-Soja i produkty pochodne,6-Mleko i produkty pochodne 7- Seler i produkty pochodne, 8-Gorczyca i produkty pochodne..

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie,

Porcja gotowego produktu do spożycia na 1 dziecko.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna – 250ml Pieczywo: 60 g; masło – 4 g ; wędliny, sery, pasty – 30-35g ; warzywa 20-25g; napój do śniadania 250 ml

OBIAD: Zupa – 250 ml ; Ziemniaki, kasza, ryż, – 130 g; kotlet, filet, ryba – 60g ; risotto/ makaron z dodatkami – 220g ; pulpety , mięsa w sosie – 60g/50ml;  surówki/ warzywa na parze – 60g;  napój do obiadu – 250 ml

PODWIECZOREK: jogurt, koktajl, kisiel, budyń – 150 ml; ciasto – 1 kawałek; hot-dog – 100g; chałka/rogal/pieczywo -60g; masło -4 g; dodatek owocowy – 10 g

 

 

Śniadanie

Obiad I Danie

Obiad II Danie

Podwieczorek

20.05.2019

Poniedziałek

Chleb z ziarnem z masłem, polędwica drobiowa, pomidor szczypiorek, kawa inka

Rosół z makaronem

Potrawka z kurczaka z ziemniakami, surówka szwedzka, kompot owocowy

Szejk bananowo truskawkowy, wafle ryżowe

Alergeny

1,5,6,8

7

6,7

6

21.05.2019

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli z twarogiem, ogórek zielony, herbata rooibos       

Zupa  jarzynowa na kurczaku

Ryż zapiekany z jabłkami w polewie śmietankowej  napar ziołowy 

Kanapka z masłem, polędwica drobiowa z pomidorem, herbata z miodem i cytryną

Alergeny

1,3,6

6,7

1,6

1,5,6,8

22.05.2019

Środa

Chleb swojak z masłem, humus z pietruszką, papryka, sałata, kakao

Zupa krem z zielonego groszku

Ziemniaki z koperkiem, pulpety z indyka w sosie własnym,  warzywa na parze, kompot wiśniowy

Jabłko pieczone z cynamonem, chrupki kukurydziane napar różany

Alergeny

1,6

6,7

1,2,6

 

23.05.2019

Czwartek

Owsianka na mleku, bułka śniadaniowa z masłem, ser żółty, kalarepka z marchewką, herbata z cytryną

Zupa grochowa z mięsem

Kasza gryczana ze zrazem wołowym w sosie pieczeniowy, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, sok owocowy

Sałatka owocowa ( melon, winogrona, kiwi), biszkopt 

Alergeny

1,6

7

1,7

1,2,6

24.05.2019

Piątek

Stół szwedzki:

Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, ogórek szczypiorek , kawa mleczna

Zupa botwinkowa zabielana

Kluski leniwe ze szpinakiem, surówka z marchewki z jabłkiem, napar miętowy

Chałka z masłem, woda z cytryną

Alergeny

1,2,5,6,8

6,7

1,2,6

1,2,6

Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach 1-Zboża zawierające gluten,  2-Jaja i produkty pochodne, 3-Ryby i produkty pochodne, 4-Orzechy(arachidowe, włoskie laskowe i pochodne), 5-Soja i produkty pochodne,6-Mleko i produkty pochodne 7- Seler i produkty pochodne, 8-Gorczyca i produkty pochodne..

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie,

Porcja gotowego produktu do spożycia na 1 dziecko.

ŚNIADANIE: Zupa mleczna – 250ml Pieczywo: 60 g; masło – 4 g ; wędliny, sery, pasty – 30-35g ; warzywa 20-25g; napój do śniadania 250 ml

OBIAD: Zupa – 250 ml ; Ziemniaki, kasza, ryż, – 130 g; kotlet, filet, ryba – 60g ; risotto/ makaron z dodatkami – 220g ; pulpety , mięsa w sosie – 60g/50ml;  surówki/ warzywa na parze – 60g;  napój do obiadu – 250 ml

PODWIECZOREK: jogurt, koktajl, kisiel, budyń – 150 ml; ciasto – 1 kawałek; hot-dog – 100g; chałka/rogal/pieczywo -60g; masło -4 g; dodatek owocowy – 10 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzegamy sobie prawo zmian w jadłospisie. Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach:

1-Zboża zawierające gluten,  2-Jaja i produkty pochodne, 3-Ryby i produkty pochodne, 4-Orzechy(arachidowe, włoskie laskowe i pochodne), 5-Soja i produkty pochodne,6-Mleko i produkty pochodne 7- Seler i produkty pochodne, 8-Gorczyca i produkty pochodne.

 

Copyright © 2015. Przedszkole Samorządowe w Kobierzycach